بیماری پوسیدگی نرم سیب

 

بیماری پوسیدگی نرم سیب

 

عامل بیماری:Penicillium expansum

 

 علایم بیماری:

 

در اثر این  پوسیدگی  نرم آبکی به رنگ خرمایی یا  خاکستری در

 میوه هایی که به عللی در موقع برداشت و یا حمل زخمی شده اند

ظاهر می شود.جنانچه  رطوبت محیط زیاد  باشد  کپک  خاکستری

یا آبی قارچ در سطح آلوده تشکیل می گردد.

 

 

مبارزه:

 

برداشت میوه و حمل آن باید به طریقی باشد که میوه زخمی نگردد.

میوه های زخمی و آلوده را باید از میوه های سالم جدا نمود .ضد

عفونی میوه قبل از انبار کردن با محلول 2 در هزار بنومیل و یا

تکتو 60 از شدت آلودگی می کاهد.

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 12:16 توسط مسعود خزایی |

بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه

 

بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه

 

عامل بیماری: Monilinia spp

   

علایم بیماری:

 

درختان  در  موقع  شکوفه  دهی  مورد  حمله  قرار  می گیرند.

با حمله ی  قارچ  شکوفه  و  شاخه  های  گل  دهنده  خشک

می شوند  و  عامل  بیماری  معمولا  از  طریق  زخم  و  یا  منافذ

 طبیعی به داخل میوه رخنه  کرده  سبب  آلودگی  می گردد. میوه ها

اغلب  در  موقع  برداشت  و یا  در  صندوقهای  حمل  میوه   آلوده

 می شوند.آلودگی در میوه های  نارس  کمتر  است.  در  موقعی  که

 میو ها  می رسند چنانچه  بارندگی  شدیدی  رخ دهد زخمهای  ریزی

روی پوست  آنها ایجاد  می شود که بدین  وسیله  راه  ورود  پاتوژن

 به داخل میوه مهیا می گردد. در روی  میوه های آلوده علایم  آلودگی

 ابتدا به صورت لکه های  قهوه ای رنگی  ظاهر  می شود .میوه های

 کوچک در مدت 24 ساعت تماما آلوده می گردند.در میوه های بزرگتر

 لکه ها با گذشت زمان بزرگتر می شده  روی آنها  توده ی  اسپورهای

غیرجنسی  به  شکل  بالشتکهایی  به  صورت  دوایر  متحدالمرکز ظاهر

می شوند. میوه های آلوده به زمین افتاده  می پوسند .در  بعضی  موارد

میوه های آلوده روی  درخت  می ماند  و  در  مراحل  بعدی  چروکیده و

 مومیایی  می گردند.  میوه های  مومیایی  شده  زمستان  را  به  حالت

آویزان  روی  درختان  می مانند  که  قارچ  می توان د در آن و  یا  سر

شاخه های آلوده زمستان گذارانی نماید.گسترش  بیماری  غالبا از  طریق

انتقال کنیدیوم ها به  وسیله  باد،  باران  ویا  زنبورها  صورت  می گیرد.

 

 

 

 

 

 

مبارزه:

 

1- جمع آوری میوه های آلوده .

2- هرس شاخه های آلوده.

3- عدم حمل یا عدم پسته بندی میوه های زخمی شده.

4- در صورتی که آلودگی در باغ شدید باشد می توان با استفاده

از سموم شیمیایی نظیر  توپسین، بنومیل، کاپتان به نسبت دو  در

 هزار قبل از گل و یک در هزار بعدازگل با این بیمار مبارزه نمود.

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 10:58 توسط مسعود خزایی |

بیماری شانکر نکتریایی سیب

بیماری شانکر نکتریایی سیب

 

Nectria galligenaعامل بیماری:    

 

علایم بیماری:

 

بیماری ابتدا به شکل لکه گرد به رنگ قهوه ای در محل اتصال

دمبرگ به شاخه (گره)ظاهر می گردد.سپس به عمق و اطراف

 شاخه و تنه توسعه می یابد.حاشیه نواحی آلوده ترک می خورد

و بر آمده می شود و سرانجام درخت خشک می گردد.

 

 

 

 

مبارزه:

 

کنترل قطعی مشکل است .قطع شاخه های آلوده و سوزاندن آنها

و همچنین سمپاشی درختان با بنومیل پس از ریزش برگهادر پاییز

در کنترل بیماری و کاهش خسارت موثر است.

 

 

 

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 10:28 توسط مسعود خزایی |

بیماری پوسیدگی طوقه درخت سیب

بیماری پوسیدگی طوقه درخت سیب

 

عامل بیماری: Phytophothora cactorum

 

علایم بیماری:

 

زخمهایی در طوقه و یا ساقه  نزدیک  خاک  ایجاد  می گردد  که

معمولا در درختان  پیر و  یا  مسن تر  از 5 سال  دیده  می شوند.

در محل  زخم  ترشح  مرطوبی  صورت  می گیرد و  ناحیه  آلوده

سریعا  در جهات  مختلف انتشار  می یابد و در یک  فصل  رویش

مانند کمربند دور تا دور ساقه را می گیرد. بافت آلوده بوی روغن

 بادام تلخ می دهد.درختان آلوده ممکن است تا 5 سال زنده بمانند و

تولید میوه های نامرغوب کنند.برگهای این درختان رنگ پریده و

از نوک لوله شده زودتر از موعد خزان می کنند.

 

 

 

 

 

مبارزه:

 

عدم کاشت ارقام حساس – حذف و انهدام پایه های آلوده از باغ

سمپاشی طوقه و تنه با به کارگیری سموم مسی و کاپتان در کنترل

 بیماری موثرند.زخم را میتوان تراشید و پس از ضد عفونی با الکل

 در صد یا محلول4 تا5 در صد کاپتان ضد عفونی نمود و با چسب

پیوند پوشاند. 

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 9:37 توسط مسعود خزایی |

بیماری شانکر بوتریوسفریایی درخت سیب

 

 

بیماری شانکر بوتریوسفریایی درخت سیب

 

عامل بیماری:  Botryosphaeria ribis

 

علایم بیماری:

 

بیماری  شانکر  به  تمامی  قسمتهای  هوایی  درخت  سیب  از  طوقه تا

نوک شاخه حمله  می کند  ولی  میوه ها  بندرت  آلوده  می شوند. بیماری

 روی تنه به  شکل  زخمهای  بیضی  شکل در  اندازه های  متفاوت  ظاهر

می گردد طول  زخم ها  ممکن است به  20 تا 25 و  عرض  آن  به  15

 سانتی متر برسد.حد  وسط  بین  ناحیه  آلوده  و  سالم  با  شکاف  عمیقی

از یکدیگر جدا  می گردد. در  سطح  زخم ها شکافهای به  صورت  دوایر

 متحدالمرکز ایجاد می شوندو پوست حالت چین خوردگی به خود می گیرد.

.زخم ها ممکن است دراثر توسعه،پیرامون تنه یا شاخه را بپوشاندو قسمت

بالای آن راخشک می نماید.یکی از مشخص ترین  علایم آن  وجود  پوسته

نازک روی زخم ها ست که بسهولت می توان آن را کنار زد و در زیر  آن

 دسته های پیکنید قارچ عامل بیماری را به صورت دوایر متحدالمرکز دید.

 

 

مبارزه:

 

برای پیشگیری و کنترل این بیماری تقویت درختان،ممانعت از ایجاد زخم

در درخت قطع شاخه های بیمار 15 سانتی متر پایین تر از محل آلودگی و

کشت ارقام مقاوم موثر است .

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 9:24 توسط مسعود خزایی |

دوست عزیز در صورتی که تمایل دارید از مطالب وبلاگ استفاده کنید مطلب مورد نظر به آدرس الکترنیکی شما فرستاده می شود





Powered by WebGozar